Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtröstan

 

 

Drömmen

från i natt

 

föll som stoft 

över min dag

 

och lade sordin

över mina tankar

 

Fick mig att minnas

hur hela världen

stannade 

och blev stum

en gång

när jag borde

ha fått höra den

 

Då fann jag trösten

i skogens tysta stillhet

 

Då fick jag känna

andligheten andas

genom mitt brutna träd

 

Smärtans röst

tog över makten

en stund i dag

 

men tiden 

gör sitt

och står inte still

 

Den förtröstan

får följa kvällen till vila

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-01-12 23:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om mycket!
2017-01-22

    Dan Myrbeck
Filosofiskt finstämd.
2017-01-17

    Birgersdotter VIP
Känner orden i mitt hjärta!
2017-01-17

  Bo Himmelsbåge
Förtröstan och hopp om något bättre finns alltid närvarande... när smärtan i minnet eller nuet blir för tungt...
Då är Naturen ständigt en bra läkekälla... den lyssnar... förstår...
och ger... Villkorslös Kärlek...
Särskilt fastande jag för:

"jag minns 
att det var naturen 
som famnade mig 
i den tystnaden
 
och jag lät mig känna
andligheten andas
genom mitt brutna träd"

Mycket fint!
2017-01-15

  ResenärGenomLivet VIP
Allt som händer påverkar oss nog...även drömmarna...hoppfullt slut på din fina dikt...
2017-01-14

  Blått Norrsken VIP
Fint och vackert skrivet om sorger som följer med av stunder av glädje och lycka.Livet smärtar men är ochså fylld av kärlek och ständigt hopp.
2017-01-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Vemod och smärta från förr uppträder oanmäld ibland. Det skriver du så fint och ändå hoppfullt om.
2017-01-13

    ej medlem längre
Smärtsamt vacker dikt.
2017-01-13

  Alysse VIP
Mjukt och fint skrivet
fyllt av vemod
2017-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP