Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror att man kan skriva om allt, så det kan fånga läsaren.. bilden är lånad ifrån google..


Lövets dans

Bladen ifrån fallna träd

måste ha vind

för att vilja flyga, dansa

och kunna leka i virvlar över mark

då lever dom en liten liten

stund till på jorden

 

Innan dom fasnar i nåns

gamla stövlar eller nån sliten

dörrmatta nån stans i världen

kanske en sur vatten pöl

ett dike nån stans på byggden

 

Men med sig!

 

bär dom på drömmar om den sista

resan till Livets träd

där allt återskapas

och börjar om på nytt

och på nytt på nytt på nytt

nytt nytt.....

 

föds - dör

föds - dör....

föds

 

föds på nytt och dör igen....

 

LIVETS CIRKEL....

 




Fri vers (Fri form) av Lasseman VIP
Läst 690 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-13 20:37



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint min vän :)
2017-01-22

  ULJO
Livet gestaltat utifrån ett kretsloppsperspektiv
2017-01-19

  aol
Just så är det ju livets gång för allt i ett evigt kretslopp.
2017-01-17

  Bo Himmelsbåge
Just så...!!!
Allt går igen... i en ständig kretsgång...!
Varenda en av de flera hundra miljarder stjärnor som finns Universum dör till slut... men återföds igen... precis som vi människor... i LIVETS CIRKEL, som Du så fint beskriver i Din dikt!

Redan gamle Einstein slog fast: "Ingen Energi kan förstöras... bara omvandlas, till någonting annat!"
Härligt!
Allt detta så fint beskrivet i Din dikt!
Tack!
2017-01-15

  ResenärGenomLivet VIP
Fina tankar...allt har sin gilla gång här i livet...
2017-01-14

    ej medlem längre
Så är det...vackert i text och bild
2017-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP