Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är en dikt jag skrev april 2015 som sammanfattning av en konferens om folkhälsa och social hållbarhet i nätverket Healthy Cities. Grym konferens med frustrerade folkhälsosamordnare från hela landet med den omöjliga uppgiften att laga ett samhälle


"Healthy Cities"

Sociala investeringar
individers socialiseringar
in i det någon annan kallar utanförskap
ett utsatt mellanförskap
mellan värderingar och krav
och samhällets syn på funktionalitet
och prestation
som kräver högsta funktion
hos varje potentiellt tjänstehjon...

Vi slickar
sprickorna
i jämlikheten
vi plåstrar såren
medan de blöder
riskkapitalister och städer
där "alla vet vilka det är som bor på andra sidan järnvägen"
- där vägar mellan människor
har skurits av
med motorvägar och dyra SL-kort
nedlagda vårdcentraler och fritidsgårdar
där möjligheterna faller likt tårar
bortom stängslen som skyddar de välklippta gräsmattorna...

Vi klär kejsaren i nya kläder
plåstrar och blåser
i ett allt kallare väder
men plånboken har senaste läder




Fri vers (Spoken word/Slam) av Linnea Risinger
Läst 330 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-14 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linnea Risinger
Linnea Risinger