Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halt

Ting av sina egna former
ö, vik, ringlande floder
olika faser formar
vattenblommorna

bakom blinkande ljus

bara så där
går skuggan
med dig
i fallet

än en gång
hindrar du gravitationens
totala seger

räddas av en kaffe och macka
och det ofokuserade.

Läser att du också
är Salammbo

undrar om du lyssnade till Grace Jones
när du skrev ”bakgrund”
hon hade sett ansiktet förr
bland Hausmanska boulevarder

dans i broderade kläder

och orden går mig nära.




Fri vers (Fri form) av Ulf D VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-01-15 14:06



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Orden dansar
2017-01-15

  Johan Strömstedt
Det är inte lätt att dansa med i din text. Likt förbaskat försöker följa med, det är nog rytmen.
2017-01-15

  Lodjur i klänning
Högt upp i skyn fångar du orden och på slutet får jag känslan av att du landar.

Det är alltid väldigt intressant att läsa dina ord. De tar mig med någonstans.
2017-01-15

    © Birgitta Wäppling VIP
En dikt med närvaro i slingan. Återkommer till denna. Applåder!
2017-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP