Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske den största tanken, eller den minsta!


Om allt vore lera 2

Om allt vore lera...
Hur vore det att leva?
Om vi börjar med solen, och startar där.
Av solen får vi värme.
Solen är så kär.
Jag kände för, att rimma, en bittida, eller sentida Timma.

Om vi börjar med Solen.
Varför vill jag börja med den?
Jag känner, att jag inte kan ta den sen.

Solen är ett glödade klot, alldeles för varmt för oss att bo på (15 miljoner grader Celsius, på dess centrala delar, om solens centrala delar, skulle vara motsvarigheten till städer, att så många människor, vill bo i Städerna, så skulle de inte vilja det längre, de skulle inte heller vilja bo, på Solens mindre centrala delar, som i dagligt tal, hade kunnat vara motsvarigheten till Landsbygden, Temperaturen där, är; 6000 Grader Celsius. Jag undrar, var människans överlevnadstemperatur går? Alltså, den levnadsteckning av grader, som människan kan överleva och bestå, Det finns ju till exempel, mycket varma länder, där det händer, att människan överlever, utan att ens vara i närheten av solens Sextusen grader.)

Lera som inte torkar, faller isär, och vad solen anbelangar , om Solen inte varit den glödande Stjärna vilket den är, och Solen varit gjord av lera, skulle det behövas en Jätteugn, Man undrar; Hur stor? För att få lermassan Solen, att Torka, och vi människor, hade varit tvungna att bo, i en jättestor ugn, för att få samsas, tillsammans med solen. Och om Solen hade trillat ner, ifrån himmelen...
Oj Oj Oj.
Och om Gravitationskraften varit gjord av Lera, det vill jag inte ens tänka på.
Den hade Raserats, och fallit isär, och också Vi, och Djuren. Växterna.
Hur mycket Gravitationskraft behöver en växt? Någon som tagit reda på det då?
Och om Gravitationskraften varit gjord av lera, hade även den behövt en ugn, för att bestå.
Hur många ugnar, skulle Vi inte behöva, för att allting skulle bestå?
Vilket är meningen, med alltihopa.
Förstå?




Fri vers (Fri form) av Mim
Läst 154 gånger
Publicerad 2017-01-15 17:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim