Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


honung och bröstkarameller

Dårar och solroshjärtan ligger
stilla efter kriget. Jag vänder
dem mot himlen för att de ska
vakna.

*

Och vad gör man åt ullössen frågar han när de går genom planteringen. Inte så mycket, säger hon utan värdering. När träden blir större kommer de inte åt skotten längre. Det är bara att vänta. Han tittar bortåt sjön. Det låg en båt där förut. Han har inte tänkt på hur vassen har börjat breda ut sig igen. Barnen som badade där är stora nu.

Ölen är kall efter att ha fått ligga kvar i bilen under begravningskaffet. Hon sa att det inte skulle uppskattas att plocka fram dem före. Det kanske hon hade rätt i. Jag vet inte, tänker han. Småler när han ser framför sig hur starköl brukade serveras på julen under försäkran att det var lättöl.

Lilla fågel. Nu byter generationerna. Och när skrattade du. När var du lycklig. Arm i arm med drömmar om en ny tid som aldrig kom. Dårar och solroshjärtan.

*

När morgonen kommer är de
alla borta.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-01-15 18:26



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
mycket sorgligt och vackert och hoppfullt kärleksfullt skrivet!
2017-01-16
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP