Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Christina-Slussen, Polhems-Slussen, Karl Johan-Slussen...samma plats...i stort sett... olika makthavare, vem ska få ge namn åt Nya Slussen...Benny Andersson not


Slussen...bagatell 371

 

 

Nordens Venedig

sett från Gondolen

speglad i Stockholms

vatten syns Slussen avklädd

fråntagen all värdighet

 

jordlagren ruvar

på historisk hemlighet

venetianskt glas

kom i dagen gatuliv

påminner om Italien

 

hantverkare från

södern på Söder fängslar

arkeologer

tolvhundratalet kliver

fram i dagens ljus innan

 

det begravs igen

under nytt byggnadskomplex

framtidens Slussen

sägs vara klart tidigast

tjugohundratjugofem

 

vem vet när det är

dags att riva ner för att

bygga nytt igen

Stockholm liksom Rom vilar

på historiska lager

 

skillnaden mellan

Venedig och nordens i

norr talar för sig

själv vi har vraket Vasa

de har sina gondoler




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-15 22:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Historiska lager finns överallt, även i söder grävs historien fram
vattenvägar var livet pulsåder
2017-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP