Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soldansens arytmi

Vad är vackert
en måndag

människor
i arbete

jordens
alla arbetares
rörelsemönster

sammanfattade
till ett enda

där allas
rutiner
och rytmer
ryms

en enda
människa
skugga
i motljus

frenetiskt
verksam
med allt
och inget

sova och vakna
går som
ebb och flod
i stafett
runt jorden

medan
vän av ordning
avläser

söker mening
i soldansens
arytmi








Fri vers av Petter Wingren
Läst 285 gånger
Publicerad 2017-01-16 09:10



Bookmark and Share


  Feminaz
Fint diktat om människors värv och flit under solen!
2017-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren