Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nej då, ingen självömkan alls. Bara ett konstaterande. Jag har valt utanförskapet.


HATAD AV MÅNGA SAKNAD AV FÅ



jag har många fiender här i stan
det är ingen hemlighet
folk som anser att jag bör vara tyst
folk som menar att de vet
kanske ska jag mötas av ett uppbåd en dag
när jag öppnar husets port
folk som står med högafflar och facklor och
vill att jag ska lynchas fort


många ska ge positiv respons
den dagen de får läsa min dödsannons
många kanske firar med té och scones
den dagen de får läsa min dödsannons


jag har många antagonister här
som har åsiktsmonopol
värst av dem är kanske herr egenkär
som är som en parabol
fångar upp signaler både här och där
fjädrar blir till hönsgårdar
stormar dras igång i alla vattenglas
hans manschett är utan darr


nej, ingen ska väl sakna elake måns
den dagen man får läsa min dödsannons
det blir nog ingen stilig byst i brons
när folk här jar noterat min dödsannons


LARZ GUSTAFSSON 16/1 2017






FOTO: TONY ERIKSSON




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 301 gånger
Publicerad 2017-01-16 12:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ursinnigt bra Larz!
2017-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP