Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månskenskatten och Solskenskatten som dansar på taken

Månskenskatten och solkatten
dansar och fajtas
på taket

kan inte bestämma sig
förrän om
plåten är fastfrusen
över en tunga
som ville åt mjölken

eller om tassen är
rostad på taket
och det är därför dom dansar

det är som om båda två

ville åt

och ville ifrån

så dom slits nu fast
i denna väldiga dans
med sin svans - och den andres
tillsammans
månskens-solros-romans
någonstans mittenmellan
på kanten och branten
av skymning&gryning och dag
hänger upp eller ner
över taken av staden

ut på ett plåttak
som är kanske för kallt eller bara hett
(ingen som vet)

när det har blivit till nog mycket
eller lite
så börjar det nog snart
att verka vara som dom båda
tillsammans
ett och två

i en dans ut över taken

och inunder golven

när klockan är halv över
nånting

ja det är då....
som dom verkligen dansar tillsammans
romantisk och tragiskt
på taken

och snavar
och brottas
och picknickdagdrömmer
upp över taken
solskenskatten
och månskenskatten

den heta och den kallaste katten
av dom alla
på taken

av staden




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-16 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman