Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens Sverige

 

 

En invandrad kvinna

sa på bruten svenska

att hon varit här sedan 1989

och hon känner inte igen sig

i dagens Sverige!

 

Jag säger på ren svenska

att jag har varit här sedan 1945

och känner inte heller igen mig

i dagens Sverige!

 

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-01-16 20:13



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Människorna var mer renhjärtade under krigstiden så man hjälptes åt. Och när freden kom var människorna glada och positiva och hade framtidstro. Därefter har det blivit sämre pga egoism, girighet och avundsjuka.
2017-01-28

  Kim VIP
Ja håller med, även kommentarerna här under!
2017-01-25

  ResenärGenomLivet VIP
Det är mycket som hänt och som fortfarande händer som man önskar va annorlunda...
2017-01-21

    ej medlem längre
Nej, det är nog ingen som känner igen sig om man är ärlig!
2017-01-17

    jaybird
Bra skrivet. Visst är det surrealism från morgon till kväll.
Sverige påminner om en Kalkonfilm.
2017-01-17
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP