Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi behövde även ge nätterna----

Vi behövde ge även nätterna----

deras namnsdagar, blodsnätter,
röda - gröna - svarta dagar,
heliga dagar (och saliga drömmar),
psalmversdagar/helgonfyllor/fridlysta kvällar,
vilodagar (plus stjärnskådarnätter),
skymningstimmar/nattsuddarnätter/bomullsmorgnar.
Livets stillsamma dagar.
(Och nätter)

Ja vi behövde ge även nätterna---
deras egna så obegripliga magiska namn.

Torsnatt. Blodsnatt. Jordsnatt.
Hattifnatt. Månnatt. Solnatt.
Kattnatt. Jaktnatt. Skogsnatt. Skattnatt.
Lussebrödsnatt. Sommarstrandsnatt.
Drinkarnatt. Familjefridsnatt.
Bortglömda nat
Extradagens om-igen-natt.
Orörda natten.
Den drömlösa natten.
Någon natt utan namn i sin hatt.

Ja vi behövde även ge nätterna---
deras egna så förfärliga fantastiska namn.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 188 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-01-17 15:58



Bookmark and Share


  Minkki VIP
varken dagar eller nätter rinner fram som en jämntjock gröt, alla är olika - tack för påminnelsen. Och inkluderingen av hattifnatt
2017-02-12

  K.S. Sollenhag VIP
Kärt barn har många namn!
2017-02-07

  filharmoniker
Intressant och väl skrivet.


Blodsnatt! (God afton)
2017-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman