Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stängd är lyckans dörr

Världen glider undan nu
försvinner ur mina händer
två tunga höstar passerat
hoppats på att vinden vänder
ridån har sakta firats ner
scenen står tyst och tom
därute är det mörkt och tyst
och ingenting står i blom

Natten är stilla och ljummen
lyckan har kommit och gått
när molnen har dragit förbi
har jag ännu inget förstått
tusen stjärnor som glittrar
jag ser dem tydligt i natt
dina ögon de är som rymden
och ditt alltid vänliga skratt

I teatersalongen hörs sorlet
de vill inte att du ska gå
de ropar på reprisen
att du inte det kan förstå
du är en populär person
som i publikens hjärta bor
ändå är det tomt och öde
bara ett par bortglömda skor

Nu faller stilla ridån
du ser med en annorlunda blick
här mellan himmel och jord
men du var egoistisk och gick
stängd är lyckans dörr
den går inte att öppna igen
kärleken har andra färger nu
det tror jag du har på känn

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 442 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-01-18 03:28



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vemodiga ord med en sorgsen klang...
2017-01-21

  Ljusletaren
Innehållsrika ord med ett stort djup. Berörs verkligen av dina starka ord.
/kram
2017-01-19

  Ingrid Trolle
En strakt berörande
dikt skriven med ord
som blöder ur din
skickliga penna
2017-01-18

    Dan Myrbeck
Sorgset berörandebra skaldat.
2017-01-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tomma skor kvar!
Ord som var
ännu tar...
Vill ha svar...
Men inte ens
en "star" det har!
2017-01-18

    ej medlem längre
Sorgesam och tung är din text! kramar
2017-01-18

  StinaJ VIP
Text som berör om kärleken och dess sorg.
2017-01-18

    ej medlem längre
Din berättelse är både skör och stark och den väcker så mycket känslor!
2017-01-18

    ej medlem längre
Orden är fyllda av smärta.
2017-01-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Känsligt och berörande diktat om förlorad kärlek.
2017-01-18

  Marita Ohlquist VIP
Du skrivet texter som berör!
Så även denna gång.
2017-01-18

  Fem hjärtan VIP
Mycket bra och berörande!
2017-01-18

  Marianne Räf
Mkt bra !!
2017-01-18

  H.C.B
Detta kan mycket väl vara en av dem bästa av dig. Makaöst. Utan skor. Hej.

ridå
2017-01-18

  H.C.B
fy fan va bäst, du är alltid enorm. Tack.
2017-01-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO