Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För det vet en ju om frukt, att även en sådan är värd sin vikt i guld. Så bör en slipsten dras, säger de som visst har erfarenhet av egg och udd. En frukt upplevs just så, om än var gång så möjligt olika. För bjuden frukt?


Fruktansvärt väl?



Jaget skalar clementinen sakta
och i ett enda stycke.
Som var det ett levande väsen.

Handen håller om frukten,
känner med huden dess yta,
dess som referenser om hur att vara.

Varsamt smekt blir den
av ännu som forskande händer.
Delar den så det bildas en öppning.

Tungan glider in där,
som ville den utforska
fruktens mjuka inre.

Dess mjuka och möjligt skrovliga väggar.
Ännu är det som en enda klyfta
att smeka och smaka.

Med en enda lång suck.
Slutna är nu
ansiktets ögon även.

Munnens läppars mjukhet
känner sig fram i blindo.
Smakar sig fram, smeker sig fram.

Pilande fram och åter,
som vore tungan en orms.
Som är det en utforskande lek.

En början med ett möjligt slut,
bara i sikte ännu inte
och i mörkret

väntar en sorts upplevelse,
en möjlig sensation
av dofter i näsan uppenbarade.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-18 12:33



Bookmark and Share


  ULJO
Bra där
2017-01-18

  Bengt H VIP
Det är som att man inte vet vart man själv slutar och vart citronen börjar.
2017-01-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP