Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagnyckel 2

Ett grått hårstrå lämnar huvudet
likt en mening lämnar munnen
eller kaffet koppen
tidigt en morgon

Rynkor växer sakta fram
likt klotter på den vägg
som annars var så slät

allt blir pösigare
likt den sopsäck som tömts
på allt som en gång haft ett värde

Spegelbilden visare det klarare
i den kaffekopp som en gång
fick dig att sträva
men nu får dig att minnas

Klockan betyder intet
för nu kämpar du mot tiden
greppar darrigt skeden
rör om i kaffet
och märker hur det svalnar




Fri vers av styff_
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-18 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

styff_
styff_