Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Istanbul

i ett öra

bor en trast, som knappnålarna igenom

med runda huvuden

" Vem tog med sig tuppen?"

" Han som putsade dina skor i Istanbul "

" Det kan inte ha varit han."

" Han var med på båten över Bosporen"

Ögonen följde med, överallt i basaren, han spelade

darbuka.

" Jag slängde ut den i gränden bakom hotellet, på morgonen var den borta"

" Du ville inte äta fårögonen,varför det?"

" Hans händer var som läder"

De spelade brädspel, hon kunde det, men han låg kvar på golvet

kryddoften i hans ögon, som curry och stark peppar 

" De sa att den väsnades"

" Det är inte sant, vi tog en taxi till badhuset"

" Hennes armar och rygg, hon skrubbade mig"

" Vi fick inte gå, hon höll dina trosor i handen"

" Du köpte en bh, hans händer vägde dina bröst"

Bortanför minareten mellan bilarna, hon satt på gatan

" Det var där du köpte knappnålarna"

" Men vem tog tuppen?"

" Jag tror att buren var för liten"

"Hör du vad jag säger?"

"Va?"




Fri vers av Kozo
Läst 324 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-18 23:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Litet utanför vardagen som det var tänkt! :) Tack för basarvandringen.
2017-01-30

  i af apa
oy vilken härligt uppbruten historia!
som en trång basarpromenad. jag har inte varit i Istanbul, men väl i Casbah i Alger. det doftar kryddor, smatter, svett o sagor...
2017-01-19

    ej medlem längre
ha!

det var ju också ett inlägg
besiktad med smatter, VA!? +
2017-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo