Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänker på Anna Maria Lenngrens kända dikt.


Till mina kära barn

Jag tänker på Lenngrens dikt
Om visdomsord till ett barn
Om jag nu ska tänka på sikt
Vad jag ska säga mina flarn

Var alltid positiv och glad
Sök se det goda hos din nästa
Låt detta bli ditt sanna jag
Det är för dig det allra bästa

Så dyrbar såväl som unik
Är varje själ som livet gror
Om man är fattig eller rik
Det är din syster eller bror

Du är din egen lyckas smed
Personligt ansvar har för livet
Ej heller född med silversked
Och lyckans skrift inskrivet

All lycka skapar du så själv
Att se det stora i det lilla
Från havet och en mäktig älv
till tåren som från kinden trilla

Var rädd om den du håller kär
Och barnen kan du ej så mista
Och lyss till hjärtat kärlek lär
Så lätt att livet ock kan brista

Den tid som gått är så förbi
Se varje dag som livets gåva
Det som är gjort må så förbli
Lev så att du i frid kan sova

Dröm om livet du vill leva
Lev din dröm och låt det ske
Kämpa på som Adam Eva
Är det livsord mamma ge







































Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-18 23:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP