Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintergrind

Vintergrind i gryning
där rimfrost lagt ett spår
bilden av ljuvliga minnen
som själen njuta får
öppen för all den kärleken
som grinden sprida vill
till alla kärlekskranka
som i natten sover still

Vintergrind i månsken
och himmelen oskyldigt blå
ord på vita pappersark
men så gåtfulla att förstå
snöflingor som faller
på gatan här utanför
bildar så kärlekens mönster
jag hoppas det inte stör

Vintergrind i skymning
himlen med sin rosa färg
aningslösa förnimmelser
en dans på kärlekens berg
skrivna i brustna illusioner
där kärlek möter sin dröm
sagan i ett vinterlandskap
berättad sårbar och öm

Vintergrind står öde
när nattens stjärnor tänds
önskningar för kärleken
så ödmjukt de sänds
attribut för innerlig kärlek
är kyssar och smek
här finns ingen återvändo
allvar förbyts till lek

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 507 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-01-19 03:31



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Vacker och fin text som passar till en väldigt trevlig bild.. tack
2017-01-24

  ResenärGenomLivet VIP
En vacker vinterdikt till den fina bilden...
2017-01-22

  Lars Hedlin
Den här var fin :)
2017-01-22

  Ingrid Trolle
Mycket vacker och
tankeväckande dikt
om kärleken vid en
gammal grind i
nattens mörker
2017-01-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
En portal
kom här på tal
där gjordes val
hit och dit kanske
en invit tack för att
Du tog oss med dit!
2017-01-19

    Dan Myrbeck
Bra med lite annorlunda skrivaridéer...!
2017-01-19

    ej medlem längre
Vacker dikt om kärlek vid vintervit grind!
2017-01-19

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Tack för en vacker läsupplevelse!
2017-01-19

    ej medlem längre
Bra inledning för varje strof och budskap du sänder
2017-01-19

  Marita Ohlquist VIP
Fin text där varje stycke förmedlar en vintergrinds upplevelser!
2017-01-19

  lodjuret/seglare VIP
Tröstande ord, för ett kallt rike.
2017-01-19

    ej medlem längre
Underbart vackert skaldat!
2017-01-19

  Maria Sundelin VIP
Vemodsvacker
2017-01-19

  Salvation Pepper
Vilka fina ord kring ett vackert ord: Vintergrind.
2017-01-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO