Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min sång

Jag sjunger om fred
om onda soldater som dör
att människor återvänder
till marker som dem berör
och om nedlagda vapen
att rättvisa nu ska råda
här mellan himmel och jord
kvinnor och män ska enas
till varma kärleksord

Jag sjunger om naturen
den som skövlades en gång
nu ska man se den viktig
och att sommaren blir lång
fåglar kommer från söder
efter lång färd mot natt
blommor och djur en förening
mänsklighetens skatt

Jag sjunger om kärleken
den äkta som finns om vi vill
mellan alla som vill älska
där får tiden inte stå still
öppna famnen för alla
och regnbågsflaggan i det blå
kärlek den har inga gränser
det måste vi alla förstå

Jag sjunger om livet
om att vi alla ska må bra
att inga sjukdomar råder
för det vill vi inte ha
om att vi ska hjälpa varandra
till en tillvaro utan ensamhet
och att ingen ska bli mobbad
det är ju en självklarhet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 560 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-01-19 21:45



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Skriven med ömhet.
2017-01-26

  Lasseman VIP
Älskar denna din text.. applåder och visslingar
2017-01-24

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, låt oss sjunga om allt det vackra...
2017-01-22

  Lars Hedlin
Ömsint och fint
2017-01-22

  Blomma-Stjärna VIP
kvinnor och män ska enas till varma kärleksord
- människor återvänder till marker som dem berör
- kärlek har inga gränser
och att ingen ska bli mobbad är en självklarhet - WOW - tackar jag för - hopp om en bättre värld!
2017-01-20

  Ingrid Trolle
En underbar dikt
En skön sång om
kärleken och allt
som blivit oss givet
Allt som idag trampas
till intet av tunga
kängor och vansinniga
sinnen med vapen.
Det var så härligt att
lyssna till din sång. Tack!
2017-01-20

    Dan Myrbeck
Ja, låt aldrig hoppet om en
bättre värld dö!
2017-01-20

    ej medlem längre
Många vackra sånger här Bra!
2017-01-20

  Anya VIP
Innehållsrikt tar texten upp många aspekter. Bra!
2017-01-20

  Marita Ohlquist VIP
Kloka, fina du, vilken fantastisk sång du har skrivet!
2017-01-20

    ej medlem längre
Jag lyssnar till din sång, blundar och njuter.
2017-01-20

  Salvation Pepper
En skön sång för och om Livet.
2017-01-20

  Marianne Räf
Vackert poem! Jag fäste mig särskilt vid:

"kärlek den har inga gränser
det måste vi alla förstå"

Den strofen tilltalade mig!

2017-01-19

  Magica VIP
Fint
2017-01-19

  aol
Underbart skaldat med både djup kryddad med dom finaste rim,
2017-01-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO