Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Grethe som inte finns längre bland oss. Text skriven 2010-02-20.


"What a wonderfull World"

Vi sätts inom citationstecken
knuffas till utkanten

En tyst hån av kosmos

Inte ens " den gudomliga"
som bodde på andra sidan
av din gård återvänder

växer från en frö
bevarad i rymden

Som fiskar i nätet
spjärnar vi emot

mindre och mindre
varje dag

Tiden sköljer över oss




Fri vers av Janina Kaminska
Läst 314 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-01-20 00:24



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Många fina strofer här!
Skriver under de andras kommentarer.
2017-01-22

  Blomma-Stjärna VIP
vemodssann - om livets gång -
tänker på vad en grannkvinna med rullator nyss sa mig; jag syns inte mer, jag är bara ett hinder som ska passeras så fort som möjligt!
2017-01-20

  Irene Åberg
Hej*
Sorgsen*Berörande*
Text*Hjärta*Själ*
En Liten*Tid vi Leva*
Tack*Kram.
2017-01-20

    ej medlem längre
Fantastisk och underbar i sorgsenheten
2017-01-20

    jaybird
Underbar dikt, fenix911. Särskilt vill jag lyfta fram:

"Vi sätts inom citationstecken
knuffas till utkanten "

Utmärkt omskrivning för alla pejorativ som riktas uppifrån och ner.
Slutet i dikten skapar rörelsens flämtande låga med en enastående tydlighet:

"Som fiskar i nätet
spjärnar vi emot

mindre och mindre
varje dag

Tiden sköljer över oss"

Mycket bra.
2017-01-20

  Salvation Pepper
"växer från en frö"
Ja, allt, någonstans.

God atmosfär.
2017-01-20

  alicja lappalainen VIP
SÅ VALDE VI DET TIDIGARE I VÅRT LIVSMANUS..
2017-01-20

    ej medlem längre
så skönt skaldat, finfina rader, ja, det här gillar jag mycket...


"Som fiskar i nätet
spjärnar vi emot

mindre och mindre
varje dag

Tiden sköljer över oss"


..riktigt snyggt, rytmiskt, och märgfullt i sin klara klara innebörd. applåd, tack.
2017-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Janina Kaminska
Janina Kaminska