Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tenderar till att förälska mig i narcissister.


Konsten att odla en narciss

Din hud,
svagt sur
till pH 7

Planterar rabatter
i skuggorna
av dina ögonfransar,
där allt ljus
reflekterar dig
i ett hav som
aldrig stormar

Stilla havet,
spegelblankt
Det världshav,
där dina tårkanaler
mynnar ut
och du slår rot
i din egen famn

Gror ur gudomlighet
skapad i din egen
avbild,
ditt blod ditt vin
din kropp ditt bröd

Berusad,
beroende,
bunden,
av kärlek
från första till sista
ögonkastet

Ditt ego,
intravenöst,
din drog,
för du är kärleken
Blindhet
och självpollinerande
narcissism,
bieffekter

Din skönhet
din skörhet,
söt som nektar
och du kysser
dina egna läppar

Sår ord bland
dina smaklökar
för att svära
evig kärlek
till dig själv
i nöd och lust
och besvara den,
med spegeln som
vittne

Du blommar ut
i buketter av
självgodhet,
som du säljer
till de som
vissnar av
undernäring
och betalar
i medberoende

Trädgårdsmästare
i Egots odödliga lustgård,
mästare
i självkärlekens
botanik

Ditt liv,
en grogrund
för allt liv.




Fri vers av Onomatopoet
Läst 254 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-20 15:51



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Vacker hyllning till en skön blomma.
Såg precis ett TV-program om Irisen
... en blomma av likvärdig ljuvhet.
Vackra blommor gestaltar ett slags
bevis för drömmar kan fröa av sig
och förverkligas till en synlig upplevelse.

Fint skildrat!!


2017-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Onomatopoet
Onomatopoet