Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sköldpaddans hemliga vandring

Sköldpaddan,
i den lilla plexiglasburen
har nu vandrat så långt.
(Så obegripligt långt)

Ja.. faktiskt längre än nån annan padda
(med en sköld på ryggen)
faktiskt en gång någonsin har vandrat.

Om den paddan någonsin kom ända fram..
det vet nog ingen (här på denna jorden).

Förutom kanske bara just denna paddan
omsluten av skölden (sitt hemliga hem!)
som där inne,
och här ute i världen
nu ska vandra
så länge... så länge än
som bara någon padda kan.

Med sitt hus och sin värld över ryggen.
Så vandrar den paddan nu hem.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-20 18:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman