Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den tjugonde uti januari tvåtusensjutton

- Denna dag, som låtit oss se den första vintergäcken, som låtit oss höra primörisk sång från blåmes och talgoxe och som har en sådan fantastisk sol under glasklar kupa, den förorenar vi inte med Nyheter från radion. Vi slår inte på den!

Deklarerar jag och riktar mig till min hustru, som i solväggen bredvid mig koncentrerat läser i senaste låneboken.

- Nej, gud bevare oss! svarar hon.
- Bevara dagen ren och fräls oss ifrån Trumpen.
Säger hon och läser lugnt vidare.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-01-21 07:23



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra skaldat.
2017-01-22

    Melona
Haha, jag älskar er!

Jag körde också den omvända strutsmetoden, den som mer handlar om att ta så mkt sats att man studsar rakt upp i himlen och hamnar ovanför molnen. Det är jävligt skönt när man tycker den där världen är jävligt rutten. Är det att fly eller att bejaka andra delar av livet och världen? Om det vet jag inget klart svar, men jag kan ana...

Och dessa fåglar som tror att det är vår,
nästan iallafall. Jag hörde dem nu på morgonen också.
2017-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP