Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gitarrens väl

Strängad är gitarren
tonen mjuk och len
lite av tacksamhet
där i stjärnornas sken
vinden fyller seglen
till havets vackra sång
havsörnen cirkulerar
vet att dagen blir lång

Trubaduren på scenen
ger liv åt fantasin
vågorna mot stranden
blir hans gyllene skrin
texten han skrev i natt
från barndomens land
kärleksbrevet det ljuva
bland snäckor och sand

Stämd är gitarren
sjöjungfruns ljuva ljud
farväl till alla sorger
och kärlekens förbud
snäckorna de spelar
havsbandets melodier
pjäserna på klipporna
går gärna till remier

Trubaduren på bryggan
berättar anekdoter
berörande poesier
och havsörnen gråter
fönstret mot havet
ännu står det still
kärlek från beundrare
så som världen vill

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 473 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-01-25 18:31



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
En fröjd att läsa!
2017-01-30

  ResenärGenomLivet VIP
Finstämd dikt med ljuva toner...
2017-01-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
U tmärkt ton
L juvlig fason
J ojo men Du kan
O m och om igen man
* få till rätt darr minsann...
2017-01-26

    Dan Myrbeck
Trevligt skaldat!

Bra namn på en grupp:

Havsbandet

2017-01-26

  Eva Helene VIP
Så fint! Tror jag ska ta fram min gamla gitarr. :)
2017-01-26

  Salvation Pepper
Du har en förmåga att ta vara på tiden, expandera sekunder och minuter av gott.
2017-01-26

  StinaJ VIP
I musikens värld kan allt hända, så även i denna dikt som belyser det vackra.
2017-01-26

  Yrre VIP
ja, jag håller med, vilken härlig sommarvisa!
2017-01-26

  Maria Sundelin VIP
Känns som en sommarvisa
2017-01-25

  Marianne Räf
Som alltid -- härlig läsning!!
2017-01-25

    ej medlem längre
Fint! Nästan som man ser trubaduren med sin gitarr på bryggan...
2017-01-25

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter av din fina text!
2017-01-25

    ej medlem längre
Fint och stämningsfullt beskrivet mellan fantasi och verklighet.
2017-01-25

  aol
Så mjuk och fin strömmar orden mot hjärtan .
2017-01-25

    ej medlem längre
Njutbara ord!
2017-01-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO