Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett brev från ett torg

Frostbiten i vargtimmen
skymningens tunga tid
iskristaller i skägget
episod för att undvika strid
på gulnade pappersark
så skrivs förlåtensens ord
ett brev från ett torg
dagar från minnenas bord

Jag längtar inte längre
efter det vi hade en gång
tonerna för vår gemenskap
vår egen kärlekssång
nu ser jag i kanalen
hur fjärden fryser till is
som känslorna vi hade
nu bakom ett dunkelt dis

Genom stängsel och galler
går tankarnas magasin
blixtarna från himlen
öppnar minnenas skrin
det är inga fantasier
som emellan oss står
bokstäver på pränt
och dagarna de bara går

Storsläggan är kommen
från himmelen den blå
historier på pränt
för att du ska förstå
det fanns tider av kärlek
ett brev från ett torg
sänt till den jag älskar
frostbiten av sorg

Frostbiten är stunden
gryningen rullar in
katten där i fönstret
den ägodelen din
på gulnade pappersark
stunden med sirlig penna
skrivna om rostig kärlek
vemodet vi kan känna

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 472 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-01-22 06:17



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Vemodsvackert
skaldat.
2017-01-25

  Lasseman VIP
Wow!.. du kan verkligen skriva.. så det fastnar i ens tanke
2017-01-24

    ej medlem längre
Vackert skrivet
2017-01-23

  Kjell Åhsberg
Ännu en fin komposition från din skrivarverkstad.
2017-01-23

  Yrre VIP
Så himla fin!
2017-01-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tankarna i en
far och tar de
går liksom texten
i par med det som var
en bild blir helt klar
det som var ännu
är med här...
2017-01-23

    ej medlem längre
Känsloladdat rim, fint!
2017-01-23

  Ingrid Trolle
Imponerande vacker
dikt om det som var.
Berörande i sitt ordval
och fina rim
2017-01-22

  Niliboy
Ja, kärleken finns också i moll, fast vi längtar ju till den i dur!
2017-01-22

  Eva Helene VIP
Att lämna bakom sig det gamla fast med minnen som finns kvar. Fint!
2017-01-22

  Eva Langrath VIP
Fint skrivet om kärlek som kommer och går.
2017-01-22

  Marita Ohlquist VIP
Berörande skrivet om det som varit, men inte längre är!
2017-01-22

  Lars Hedlin
vackert framfört
2017-01-22

  Njord
Fint skrivet om svunnen kärlek.
Jag är imponerad av att du kan få sånt flyt i dina dikter och hitta bra rim samtidigt!
2017-01-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO