Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillägnad J, M, H, E, M, M och några till


vet du att din styrka slog an strängar som klingar än idag?

det finns något mjukt sällsamt därinnanför

som förts vidare från anmoder till anmoder

från tid till tid

och över generationer

 

allra käraste Magna Mater

anade du vad du förmedlade

en styrka så stor och orubblig att bekymren tvekade

att sorgen fick svårt att fästa

att armar ändå bar

 

du förmedlade din blick till din dotterdotter

och till dina barnbarns barn

 

och kanske ändå även

till din dotter

 

fast hon inte förstod det då

när hon som bäst hade behövt det

 

och ännu bärs din anda vidare

som ringar på kommande generationers vatten

 

 © Birgitta Wäppling, 22 januari 2017

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 538 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-23 08:28



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Så fint du sätter ljuset på våra starka anmödrars historia.
Kvinnor vars livsöden sammanflätas med så många andra kvinnors livsöden. Kvinnor vars osynliga arv förs vidare i generation efter generation.
Ler inombords!
2017-01-23

  walborg
Tycker mycket om texten!
2017-01-23

  Jeanne-Marie VIP
Men å vad fin! Jag har en del släktforskning gjord och filosoferar ibland över vad som kan ha gått i arv. En av mina anmödrar i rakt nedstigande led var Stormor i Dalom. Henne vill jag vara lik. Mvh J-M
2017-01-23
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP