Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fötter som stampade jordgolv

 

 

 

Mina förfäder på 30-talet

hade jordgolv i sitt hem.

 

Min farfar och morfar

kämpade hårt för liv och lem.

 

Min farmor och mormor 

kämpade samtidigt 

för att hålla ihop hemmet

och deras barn. 

 

Min mor och far

kämpade på samma sätt.

 

För att jag och andra 

ska få leva i ett land 

att ha tak över huvudet 

och mat på bordet.

 

Detta något som min fru

och jag fortsätter med.

 

Inget lyxliv

bara för att överleva

dagen.

 

Ännu idag som de igår

finns en skillnad 

mellan hög och låg.

 

Politikerna säger att 

vi ska öppna våra hjärtan.

 

Dela med sig av vårt överflöd

men var mitt överflöd finns

vet jag inte.

 

Det som finns till överst

återtar staten i skatt.

 

De skryter om att de ska sänka

skatten för pensionärerna

som ska betalas med högre moms!

 

Kan någon förklara? 

 

För jag vet inte!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av M M Mannheim VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-22 20:25



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-01-25

  ResenärGenomLivet VIP
Lite omfördelning skulle inte skada...
2017-01-24

    ej medlem längre
Det är alltid de längst ner som ska öppna sina hjärtan. Vad de vill med dessa öppnade hjärtan förstår inte jag heller. Det finns inget till övers...
2017-01-22

    jaybird
Demokratin i Sverige är som en trädgård som lämnats åt sitt öde i god tro. Vårdas inte demokratin kommer ogräset.

Gripande dikt, Semper Fi!
2017-01-22
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP