Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När två blir en och sedan separerar så förblir endast två halvor.


Natt & Dag

jag har förlorat en tävling
jag har förlorat ett vad

i minnet du en hägring
emellan oss ett gap

vi reste oss ur röken
båda två med ärrad hud

vi två blev en, en blev en halv
där våran åtrå fann sitt slut

 

jag har förlorat min kärlek
jag har förlorat en vän

vi gick från närmaste närhet
till en kall och mur-klädd gräns

du hamna i skottelden
till mitt inbördeskrig

ett vådaskott blev döden
på det som kunde vart vårt liv

 

jag har förlorat min livslust
jag har förlorat mig själv

jag gick tills benen gav upp
men nu behöver jag din hjälp

ur kärlek är vi födda
och för kärlek ska vi dö

men när benen blir till aska
bildar inte alla rök

 

 




Fri vers (Fri form) av Erik Gefvert
Läst 381 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-01-22 21:19



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fint.
2017-04-04

  Martin Lind
Så fint diktat ! Orden, innehållet, så kraftfullt och dramatiskt fångat.

Detta är poesi !
2017-04-01

  Selene999times
"ur kärlek är vi födda
och för kärlek ska vi dö

men när benen blir till aska
bildar inte alla rök"

Alltså vilka rysningar jag får,
vilken kontrast och vändpunkt
på slutet av dikten som tog en helt ur balans, jag är hänförd.
2017-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Erik Gefvert
Erik Gefvert