Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sicken muntergök...ironisk bagatell 390

 

 

Fåglarna sjunger

katten vädrar vårluft snön

lyser vit i norr

står sparken i vedboden

tillsammans med järnspisen

 

och annan bråte

har tjänat ut en ny tid

har randats väntar

på att Antikrundan ska

värdera det som varit

 

byggde det som är

vår gemensamma framtid

har gått i träda

stöveltrampen genljuder

det var långa vintrar förr

 

vänder på hästskon

tänkt att ge lycka åt den

som går in genom

min dörr finns det tid och

plats för samtal i mitt kök

 

över en kaffe

och en livgivande gök

möts våra tankar

inte utan bekymmer

om vad framtiden bjuder

 

det blåser en kall

vind över gårdar byar

och städer i vårt

avlånga land sommaren

känns längre bort än vintern

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 149 gånger
Publicerad 2017-01-22 21:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det var bättre förr, då maten ännu var varm och ätbar, för några timmar sedan. Men den här texten går att läsa för ett som tröstlöst hjärta, min själ.
2017-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP