Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livet har inget samvete


naturkatastrof efter naturkatastrof
miljontals döda
krig efter krig
hundratals miljoner döda
lidande, plågor, tortyr,
terrorism, mord, våldtäkt
miljoner...miljoner

livet är som en bulldozer

en överkåt tjur

ett evigt regn
med sperma över ägg

det finns inte plats för samvete

det är människors lyx
det är vårt sätt att försöka säga
vi är så mycket finare
att vi står över
det vi själva åstadkommer
för att vi inte klarar av att leva
i denna fantastiska
fruktansvärda dröm

klarar inte av
att både vilja leva
och dö

och det finns ju
ingen tid
den vi tjatar om
hela tiden




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnar Hilén VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-23 10:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP