Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, var ska de förvaras?


Bert; Cyklarna

Det är trångt på anslagstavlan i porten. Bert har skrivit en ny lapp.


Hej, grannarna.

Nu är det fjärde gången min cykel har tagits bort från trapphuset och ställts ute i cykelstället bland de andra. Jag börjar bli rätt trött på tilltaget. Fru Magnusson har vid två tillfällen sagt åt mig, en gång muntligen i rätt högt tonläge och en gång genom en lapp i brevlådan där hon med spretig stil meddelade att hon skulle anmäla mig för att jag inte bevarade goda seder och sundhet i fastigheten. ”Goda seder och sundhet”? Man undrar vilket århundrade hon är född i?

Jag vill bara påpeka att hon äger ju inte ens en cykel, så hon har väl inte med det här att göra? Nu är det så här, att min cykel är rätt ömtålig. Den tål inte regn. Eller snö. Den rostar ihop och då kan jag inte ta mig någonstans. Jag försöker ju jobba ibland. Och får jag ingen lön kommer jag att resta med hyran på lägenheten och då kommer han som äger lägenheten inte betala månadsavgiften och då kommer avgiften i föreningen säkert att höjas till nästa år. Och det vet vi ju vilket jävla liv det var i våras, när den höjdes med 3 procent bara för att det hade tillkommit en del ökade kostnader för klottersanering och renovering i tvättstugan.

Som hjälp till självhjälp kan jag därför rekommendera att ni ger fan i min cykel och låter den stå där den brukar. Den gör ingen skada. Dessutom är det snudd på urminnes hävd, att den står där. Redan när jag flyttade in, ordnade jag den platsen och det är ju flera år sedan nu. De flesta som bor här har inte sagt nåt heller. Och den som tiger, den samtycker ju. Och kom inte med det där tjatet om brandsäkerheten. Cykeln står ju uppställd bakom dörren, när man öppnar. Dessutom har dom väl stegvagn när dom sprutar?

Nä, jag tror det är ett visst mått av avundsjuka hos vissa andra cykelägare, som har lett till de här trista aktionerna. Som goda grannar ska vi väl kunna respektera de boendes beslut, som har tillkommit av praktiska skäl? Jag avhåller mig dessutom från att hämnas, genom att kånka in era cyklar på gården in i trapphuset, där ni inte vill ha dem. Så låt var och en göra på sitt sätt. Ha ni cyklarna på gården som ni brukar, så behåller jag min i trapphuset.

Over and out

Bert

                                                                         @




Prosa (Kortnovell) av Elina Vacker
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-23 11:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker