Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargdagar

Vissa dagar när vi småpratar med bekanta på stan,
dör ett antal människor i närheten.
Jag funderar ibland på varför det är så,
men vi pratar egentligen aldrig om det.

Det verkar inte hänga ihop med de tillfällen
då jag får för mig att vanligen helt omotiverat
sparka in ansiktet på försvarslösa personer,
för de överlever oftast, märkta för livet.

Det är rätt många som har dött nu
och ibland vissnar gräset där vi står.
Vi slår ner blicken och ser ogärna på varann,
men ljuset faller så vackert på vätskor som blandas.




Fri vers av Mats Gyllin VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-23 17:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Gyllin
Mats Gyllin VIP