Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


EN BLODHUNDS BETRAKTELSER

 

del: 1

i ett skyltfönster kunde jag se min spegelbild, jag var ute med min husse på morgonpromenad. nu skulle jag vidare till jobbet som blodhund men bilen var trasig så det blev buss. på bussen kände jag en enorm mastodont vägg av dofter. sniff sniff sniff... det här var ju alldeles i hästväg. vad var det det var för dofter. hela bussen doftade ... blod?... tjejerna satt på rad, några damer stod upp och endast chauffören var man... hm? suck! månatliga fruntimmer... 

 

del: 2

frun väntade hemma med ungarna. jag var sen igen... nu hann jag inte in och handla på vägen hem. attans också. jag slog en pling till frugan och sa som det var. hon gullade med mig så där sött som alltid så morrhåren vibrerade. sen sa hon att hon fixat blodplättar till middag... härlig fru man har! ... ungarna var helt till sig...

 

del:3

natten hade varit orolig på stan så husse och jag hade varit ute på uppdrag. ingen rolig syn på nyårsafton när alla skjuter upp sig själva i bitar och regnar ned över taken... då tänkte jag på den där dagen då jag åkte buss, å det kändes genast bättre ...

 

del:4

när frugan en dag fick för sig att åka till stan med ungarna bangade jag. tröttheten efter en tids arbete hade blivit för intensiv så jag ville bara ligga hemma på soffan. när de åter kom hem var de stissiga och uppe i varv. frugan sa att ungarna måste lugna ned sig. men jag sa det var hennes tur att vila nu så kunde jag ta med dem på en kvällspromenad. den här aftonen visade sig vara mer än märklig. folk hade blod över hela sig men dofterna stämde inte. deras ansikten såg inte kloka ut och deras klädsel var inte av denna världen. hur skulle jag kunna lära ungarna hur man sniffar upp ett gott byte nu... det var halloween fick vi veta sedan... frugan sa att lillklimpen frågat innan han somnade om det verkligen inte fanns något blod i människor som liknade pumpor monster och käkade godis... vad svarade du frågade jag frugan. jag sa till lillklimpen att han inte behövde vara orolig. blod finns där man minst anar och pekade på en näsduk. då suckade han lättat och somnade om...

 

del: 5

det var dags för frugan och mej att gå ut en söndag och gosa lite över en fika. frugan föreslog att vi skulle gå till det där nya stället TAM PONG...

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-23 20:56



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Underbar text mycket humor.
2017-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP