Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och jag blir aldrig av med dig

Jag drömmer fortfarande mardrömmar om dig.
Din mun lämnar spottspår av ilska
Riktad som pilar från en armborst
Jag försöker göra motstånd
Och dina ögon blir oförstående
Tysta, stilla, grå.
Jag vaknar upp svettig i blixtens ljus
Precis som kioskdeckarens gula sidor
Avtecknade sig
Svarta handskar runt din hals
Det blev aldrig så
Ingen som väntar på hustaken
Som i spionfilmerna man ser.
Jag har sakta börjat tröttna
På att du sitter på en axel
En djävul som viskar in i mitt nervsystem
”Du gör bort dig”
Jag vet inte...
Du kanske gick en kurs i hur man bäst
Hanterar ”besvärliga personer”?
Men jag finner det ganska imponerande
Hur allt jag avskyr kunde kokas ner i en och samma person
Som jag råkade träffa på
Två flintastenar som slås mot varandra
Men utan gnista. Bara färglös död.
En spegel framför dig
Du ser Gud
Jag ser Satan.
Färgen i mitt ansikte försvinner
Precis som dagen som övergår i kvällens spratt
Jag drömmer fortfarande mardrömmar om dig
Jag gör det nog igen inatt.




Fri vers (Fri form) av Robin V
Läst 551 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2017-01-23 21:47



Bookmark and Share


  Emelie Hansen
Så jäkla mycket känsla i orden. En laddad dikt. Gillar den skarpt!
2017-03-19

  valpen
Otroligt berörande och igenkänningsfaktorn är total.
2017-01-26

    ej medlem längre
Din text känns Robin.
Jag tror på att skriva om demonerna som inte vill lämna någon ro. Dra fram dem i ljuset. Det kostar på men jag tror så ändå.



2017-01-24

  Janina Kaminska
Stark, gripande, berörande....
2017-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Robin V
Robin V