Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våldtagen glädje

Där din förr så varma blick satt
Med en sådan intensitet att den kunde smälta snön utanför fönstret
Finns nu bara två svarta klot
Som inte ens förmår att se den vackra utsikten genom fönstret
Livsenergin som förr lyste likt en gloria kring dig
Har nu bara ett matt sken som knappt syns kvar
Du frågar dig själv ständigt vad var det som hände
Den där höstkvällen då du för alltid dog
Ja för dog gjorde du verkligen den där kvällen
Även om du fortfarande vandrar på jorden här hos oss
Det spelar ingen roll hur mycket vi än saknar dig
Den glada flickan som alltid hade ett varmt leende till svar
För hon finns inte längre kvar vid vår sida
För hon försvann med tron om att alla människor är goda den kvällen
Då vi svek på ett sätt som är oförlåtligt
För en våldtagen själ kan aldrig mera le utan falskhet
Och än mindre ta emot ett halvhjärtat söndertrasat förlåt




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-23 23:34



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Oerhört närvarande och starkt
2017-01-29

    Dan Myrbeck
Något ingen borde behöva
genomlida.
2017-01-25

  Ljusletaren
Ops ... jag anstränger då inte mig att ens läsa detta. Liten stil gömd i mörk bakgrund. /kram
2017-01-25

  ULJO
Starkt skildrat
Lite svårt att läsa dock med så mörk bakgrund
2017-01-24

  Marita Ohlquist VIP
Stark text om ett människoöde!
2017-01-24

    ej medlem längre
Väldigt starkt skildrat!
2017-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP