Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Virvlande tankar och fladdrande flaggor

Tanrarna virvlar omkring...
i tiden. Livet.
Papperslappar (halva hela)
mitt i vinden.
Darrar till.
Var ofunnen plats
så välidga flagga..
svajar FLADDRAR
klädesplagg,
som just ryckts loss,
från kropp och sinne...
men ändåfastnat
vidnått vasst.

Nu ser jag tusentals
och tusentals små flagor
vifta, vinka, vingla,
fladdra till,
hälsa, över broar,
utmed klädeslinor,
på gator
och kring papperskorgar,
millioner brev:
oadresserade, halvskrivna,
oskrivna brev.
Nästan vita.
Bara färgade av livet,
och dom händer som dom rört.
En plats en punkt.
Jordens lilla stora märke.
Mitt i boken.
Fingeravtryck.
Fotens steg.
Så många frimärks-stora
och kartbokssmå,
fladdrande flaggor
i vinden,
som vinkar oss in
här precis överallt.

Till något annat liv.

Till en annan plats.
Än just där dom är.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 201 gånger
Publicerad 2017-01-24 15:29



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
fascinerande bilder du får fram här.
2017-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman