Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En timme hyllar dig

Dåtiden trotsar dig som en kung eller drottning,
medan det som händer dig just nu är ditt folk.

Jag rättar mig efter din glädje
men drar mig undan dina stadgar.
Jag kämpar för ditt hjärta
och tröstar det som heter hjälp.

Var det inte så från tidens början?

Skona inte det du ska sluka.
Ge det sin sorg att sona,
för det om nåd är glömt.

Bor du i ditt eget fjärran,
ska guld till dig aldrig mer tala.

"Detta är vad jag sade min brud:
Jag är ett land enligt min ed
och nöden är att jag tar mig med."

Universum är Guds vrål,
och Guds vrål är Liv.

Betänk att det görs i tystnad.





Fri vers av Salvation Pepper
Läst 510 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-01-25 07:45



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra text
2017-01-29

  Anya VIP
Tycker särskilt om:
Universum är Guds vrål,
och Guds vrål är Liv.

Så bra! Och så sista raden på det...ett vrål i tystnad. Jaa så kan det sannerligen vara.
2017-01-28

  KattenKin VIP
"Bor du i ditt eget fjärran,
ska guld till dig aldrig mer tala."
Häftig text! Och de tre sista raderna är hur mäktiga som helst.

2017-01-28

    ej medlem längre
Enastående fint. Raderna talar till mig på ett alldeles särskilt sätt! (Den här bokmärker jag så jag lätt kan hitta den igen).
2017-01-25

  Larz Gustafsson VIP
JA till livet!
2017-01-25

  ULJO
Kanon
2017-01-25

  Marita Ohlquist VIP
Klart lysande text på poeternas himmel!
2017-01-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Seder och goda
vanor bara att följa
inget då att dölja, men
gott att bjuda in någon
till sin bölja och låta det
goda över allt skölja!
*******************

2017-01-25

  Blomma-Stjärna VIP
medkänsla och livskunskap läser jag ut ur dessa rader - tänker på människans tendens att bilda religion av tro och sedan få en makthunger som inte viker sig för att mörda och förfölja... - och i din dikt finns det väsentliga: i varje människa bultar livets hjärta!
2017-01-25

    ej medlem längre
bra skaldat.
2017-01-25

  Goraxy 89 Orion VIP
Mäktigt MYCKET Mäktigt!!!!
2017-01-25

    ej medlem längre
Starkt och naket skaldar du.
2017-01-25

  i af apa
är det inte även ett imploderat vrål?
stor dikt! tack.
2017-01-25

    ej medlem längre
Guds
vrål...

hörbarheten är God +
2017-01-25

  bumerang

Evolution!!!!

Tänker jag och ryser.
För det blev så vackert
i din dikt.

För mig!
2017-01-25

  K.S. Sollenhag VIP
Tack!
2017-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper