Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Maskinen i oss är alltid mindre än det vi förstört.


Källorna

Källorna i dikten börjar varken i ord eller sten,
inte heller i bakgrundens människor eller land.
Dikten är inte brunnar av ljus eller gräs i beröring,
utan en vild rök som underligt ber om din hjälp.

Massornas mening lämnar fotspår i ditt landskap,
som förblir lånat spöke, distant i det nära och lilla.
Beröm är blad, alltid blad, lagrade mot en topp
medan rötterna koncentrerat arbetar för dig själv.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 382 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-02-10 10:57



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Gillar verkligen ditt diktsätt. Ord som ska läsas om och om igen för att sen hitta nya saker att suga på. Bravo!
/kram
2017-02-13

  Bo Himmelsbåge
Joo... så kan det vara att dikta ibland...
en vild sjörök, ur djupa, mörka sjöars vatten... där viskande, ibland ylande andeväsen, ber om att få bli förtätade...

En spännande dikt, med ett cluster av mystik o drömaningar. som det är en utmaning att försöka tolka...!
2017-02-12

    ej medlem längre
en dikt med dominobrickor+
2017-02-12

  Marianne Räf
Ett koncentrat av mystik, gillar !
2017-02-10

  Maria Sundelin VIP
Så är det
2017-02-10

  Goraxy 89 Orion VIP
Dikten som en vild rök som ber om din hjälp - Hmm. . .Tål funderas på - Kanske kan man se det så också?. . Distanserna kan jag vara helt med på!

Bra!!!
2017-02-10

  Eva Helene VIP
Intressant penetrering i diktens källor och framställning, vackert formulerat.
2017-02-10

    ej medlem längre
Det är nog så att dikten börjar inte i ord eller brunnar av ljus.
Kanske är det ibland som en vild rök som man måste jaga för att få fatt...
2017-02-10

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på vad det gäller skapandet av dikter.

Rötterna är ursprunget, avgörande för hur många blad det blir.


2017-02-10

  Anya VIP
Tycker särskilt om:
"Dikten är inte brunnar av ljus eller gräs i beröring,
utan en vild rök som underligt ber om din hjälp. "

Stor igenkänning här. Så känns det när jag skriver...ibland.
2017-02-10

  Lars Hedlin
I nuet skriver du med själ och hjärta :)
2017-02-10

  i af apa
du talar ur källorna
o tjärnen... vackert så!
2017-02-10

  ULJO
Fint förmedlat
2017-02-10

    ej medlem längre
Som en mäktig kraft ropar dina ord - vackert och tankeväckande.
2017-02-10

  bumerang

Fastnade bla för

"En vild rök som underligt ber om din hjälp" - den bilden blev en utmaning till eftertanke.

Tillsammans med

"rötterna koncentrerat arbetar för dig själv" - så hämtade jag in en visdom.

I berörande livfull förpackning.


2017-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper