Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poetens landskap och den sortens gester

När Dante Alighieri såg vänner i sitt arbete inträffade allt.
Belysta av ingentings helgon blev skuggorna tydlig varma.
Färgerna i religionen bullrade av ljud som ökade hans öron.
"En sol mitt i vägen!" utbrast han och tog bort visionen.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 334 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-02-13 08:44



Bookmark and Share


  aol
Underbart strålade ett ljus genom honom,
2017-02-21

  Lars Hedlin
Han skapade sin egen omgivning starkt
2017-02-16

  Solstrale VIP
Leendet och solen, människan och skuggan...
2017-02-14

  Eva Helene VIP
Intressant, Dante tål alltid att lyftas fram!
2017-02-13

  Anya VIP
Jaa visst kan man välja att se att solen är mitt i vägen. Den som lyser upp hela livet. Känns visionslöst.
2017-02-13

  Marita Ohlquist VIP
Spännande tet som inspirerar tanke, känsla och fantasi!
2017-02-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Rör vid tecken
Du gör öppnar
världar från förr
får till för oss ett
tänkande snurr...
2017-02-13

  Janina Kaminska
Du har förmågan att skapa bilder som leker med vår fantasi.
2017-02-13

    ej medlem längre
ingentinget har Sina poänger
alla får Sin röst hörd +
2017-02-13

  Ljusletaren
Håller med i det Nils-Robert säger.
/kram
2017-02-13

  Marianne Räf
Denna är trevlig!
Enbart titeln laddar
läslusten, min, så gott!! :)
2017-02-13

  i af apa
..." ljud som ökade hans öron"- underbar historia! tror Dante hade stora infångande öron.
2017-02-13

  Nils-Robert
En dikt fylld av tolkningsmöjligheter. Bra fångat
2017-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper