Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paradigm, betesmarker och hav

Behövs det fler vittnen till att smärtan har figurerat i filmer
eller att livet reserverade plats för en grön dröm i eländet?
Finns det fler åsikter om havsbrottarnas lackerade minne,
eller om yttrade värderingar med något svart i blodet?

Behövs det fler ord om vintertid och fradga med kollaps,
om känslolösa offer i grå nöd långt ute på kemiska klippor,
om ännu en misshandel i havet under oöverträffat väder,
eller om att sommarskuggorna attackerar oss om vi tittar?

Behövs det bestämmelser om att simma dumt i fjällbäcken,
om tvångsmässiga kartor för att räkna ut nästa två meter,
om oändliga scener med spastiska stopp i klättringen ner,
eller om ännu fler tunna tema för skogens tuffa fågelsång?

Behövs det tvivel och tvist på att vi ska vackla som gamla,
eller klumpig melankoli för att vi ska tappa fart mot slutet?
Måste vi ut härifrån för att inte längre förakta det oförlösta
eller ska vi inte ens försöka komma fram i tid för våra jag?




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 418 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2017-03-15 20:40



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra .)
2017-03-24

    ej medlem längre
Många tankar om hur livet kan gestalta sig, och vad som ska till för att förstå...

Grattis till guldstjärnan!
2017-03-22

  Nils-Robert
En dikt med många associationsbanor om de samhälle vi lever i och hur mycket och hur många regler den vill ställa upp för oss för att vi skall formas till den medspelare som inte finns.
2017-03-20

  KattenKin VIP
Så förbaskat bra!
Och vilket slut - applåder!
2017-03-16

  i af apa
vad är tvivel mot Handling!?! du skriver angeläget!
2017-03-16

  Bibbi VIP
Starkt.
2017-03-16

  Marita Ohlquist VIP
Hur mycket behövs egentligen för att vi till fullo skall förstå?
2017-03-16

  Goraxy 89 Orion VIP
Utan att kasta mig in i ett gytter av tolkningar vs feltolkningar säger jag bara att Den Här texten Håller - Den är STARK !!!
2017-03-16

  Stefan Albrektsson
Häftigt! Strikt format och ändå vilt som en ritning till en snöstorm. Gillar särskilt effekten som uppstår (i min läsning iaf) där min hjärna läser annat än vad som faktiskt står (tex "Kallops" istf "kollaps", eller "självklara" ordet "lugnt" istf "dumt"). Och som alltid slås jag av de djärva och kulsprutesnabba bild-/associationsskiftena! Gytt!!
2017-03-16

  Marianne Räf
Sällsam, poetisk retorik..
I sista stycket är det mera
ett klarspråk, intressant ! :)
2017-03-15

  ULJO
Intressant läsning
2017-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper