Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett fiberhår från en fluga

Det får väl inte finnas några undantag från regeln.

Dadaisten äter daddlar rika på järnhalt.
Om det var magen som fick honom på fall?

En ridå drar man inte undan hur som helst.
Däremot benen.

Läs nyheterna igen så får du något att tänka på.
Förutom Husserls rena tanke från en fibertråd
från sidenfågeln.

Ellen, är hon “elle est trés amusant”?
Moll av sitt frieri i dursång.

Inte någon får vara sån.
Inte ens när värdena faller.
Grunden till huset läggs på nytt.
Anstelle - på stället där vid den där stigen
kan huset byggas ut.

Båda fötterna på jorden kan vandra i rummen.
Ingenting är givet - jo, sinnena är givna
och livet är fullt av överraskningar.

Det aprioriska trädet ändrar sig om våren.
På ett löv syns ett fiberhår från en fluga dallra i luften.
Det var den här gången.

Om dadas pratbubbla inte skulle läsa Ellen Key?

>>Det skvallras om flugan.>>
>>Äntligen skvallrar du!>>
>>Om ett flygfä på genomskinliga vingar.>>
>>Avskyr flugor lika mycket som mygg, de grekiska
myggen är värst. De kan inte låta bli att suga blod
så fort man släcker lampan.>>
>>Den grekiska myggan kan krigskonsten.>>
>>Förresten vad är det i den där skumma sprayen?>>
>>DDT...numera förbjudet, då det liksom kvicksilver
lagrar sig i jorden.>>
>>Myggorna dör i alla fall. Varenda en har trillat ner
från taket.>>
>>Då kommer nya från den fuktiga grönsaksodlingen
nedanför fönstret.>>
>>Man får vänja sig vid att klia sig.>>
>>Äsch, vi har väl annat att snacka om.>>
>>Ja, skillnaden mellan det givna och ingivelser.
Det givna är de intryck vi genast möter och de gives oss
i ögonblicket. Sedan bortkopplas den begivenheten.
Vi reflekterar och modifierar det begivna...>>
>>Är det inte lite sorgligt när flugor dör?>>
>>Självfallet! Men vi människor tänker på oss.
Du äter ju kött, va´? Så varför bry sig om ett flugsurr?>>
>>Nä, det är sant.>>




Övriga genrer av frun
Läst 326 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-24 16:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun