Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kärlek är allt jag har

Gör allt med kärlek
viskar kastanjen
och böjer sina grenar mot marken
omfamnar kärleksfullt
den soldränkta jordplätten
under mina fötter
smeker mina kinder
med nyfödda, lena blad.

Tänk kärleksfulla tankar
även när orosmoln förmörkar ditt sinne
när världen vänder dig ryggen.
När knivsåret växer inifrån
och förgiftar ditt blod.
låt min kärlek rena dig.

Det är omöjligt
skriker jag
och lägger ryggen
mot den skrovliga barken
i protest.

Vad vet du om världens nyckfullhet
om människors eleganta dubbelmoral?
Vad vet du om knivskarpa ord som dödar
om kärleksmord i guds namn?

Allt, suckar kastanjen lugnt
böjer sina grenar mot marken
omfamnar kärleksfullt
den soldränkta jordplätten
under mina fötter
smeker mina kinder
med nyfödda, lena blad.

Allt, mitt älskade barn
men kärlek är allt jag har.

© Laura Popa 2017




Fri vers (Fri form) av Laura Popa
Läst 495 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-25 12:22



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Klok Kastanj...!
För Kärlek är det enda som finns...
oberoende av vad som händer i vår omvärld!
Den villkorslösa Kärleken, är alltings källa o ursprung!
Tack, Kastanjen!

Vacker, klok o tänkvärd dikt!

Tack!
2017-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Laura Popa
Laura Popa