Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att möta sin skugga


JAG ÄR INTE RÄDD LÄNGRE

Det här året kommer jag ALDRIG glömma, det här året kommer att bli ihågkommen som det året jag lyckades besegra och fundamentalt krossa den största rädslan jag någonsin burit på.

När en kedja av tankar präglar ens hjärta dag efter dag, år efter år så är det så förbaskat lätt att tro att det man upplevt genom åren är sanning, en sanning som är skriven i sten och som inte går att sudda bort.

Det är märkligt hur en känsla av osäkerhet genom åren kan förvandlas till ett monster, ett monster som kedjar sig fast i ryggmärgen och som piskar en gång på gång och som är ens ständiga följeslagare i varje kapitel av livet. När den rösten rytigt så har jag rent instinktivt valt att låta den frysa min hopp om förändring till is.

Det jag lärt mig de senaste åren är att den där klichèn "Att inte våga förlora fotfästet en stund, är att förlora sig själv" stämmer, för den person jag ser nu med facit i hand att jag är hade aldrig dykt upp om jag inte vågat utmana den innehållslösa tryggheten.

Jag ser på allt, men med handen på hjärtat så vet jag att jag aldrig hade klarat det på egen hand, jag har många att tacka och jag är så förbaskat tacksam att jag inte kan finna ord som räcker till.

Det är enbart genom handling jag kan visa min uppskattning, det är definitivt, men rädslan kommer aldrig få samma grepp, jag är inte rädd längre, även fast jag inte har någon aning om hur allt kommer sluta




Fri vers (Fri form) av Henry Ahonen
Läst 332 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-25 12:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henry Ahonen
Henry Ahonen