Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var finns glädjen i livet?

Glädjen är när det lyser i köket
när jag kommer hem från jobbet
och ser att du sitter och pluggar vid köksbordet

Glädjen är när vi sitter i biomörkret
och gråter eller skrattar åt samma sak

Glädjen är att vara med Nekiri, Marisol eller Luna
på den stora upptäcktsresan mot Livet

Glädjen är att lyssna till Astor Piazzola
och dansa tango med dig

Glädjen är att planera en resa
att njuta av solen och värmen
i mörkret slasket och kylan

Glädjen är att smeka din kropp
njuta av närheten och kärleken

Glädjen är skala en apelsin
och känna hur förväntan
kittlar under tungan

Glädjen är att paddla kajak i havet
när vinden har lagt sig
från Vargö rakt in i solen

Glädjen är att överraska kroppen
med ett hopp från klippan
rakt ned i det kalla friska vattnet

Glädjen är en mamma
som serverar dillkött med potatis
till alla nära och kära från Nora stad

Glädjen är att ha två syskon
som minns när solen lyste på bananhusen
på Köldgatan i Biskopsgården

Glädjen är att spela gitarr och sjunga
tillsammans med Ola på gitarr
och Håkan på ståbas
och möta Cornelis på Storebackegatan 10B




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-01-26 05:18



Bookmark and Share


  Epione VIP
Gillar mycket och känner igen.
2017-03-06

  Nimbus VIP
Väldigt behagligt att läsa, flöt på och orden dansade över skärmen. Gillar starkt ditt sätt att skriva på! Det ger mig hopp!
2017-03-06

  Magdalena Eriksson VIP
Gött liv
alltså längtar till Göteborg när jag läser men jag får hitta min ö här på Närkesslätten! Tack för inspiration. klokt att leta i varma minnen å livstycken.
2017-01-26

  Eva Helene VIP
Så fint! Ja, en glädjelista borde vi nog alla skriva för att få syn på det enkla i tillvaron som kan vara nog så glädjerikt.
2017-01-26

  Mats Edin VIP
Glädjen är att läsa din text
2017-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP