Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fate was coming closer then, the great power of God, and midday.


Scarlett och hästarna II



Det händer i ljumsken först,
levrandet: de reserverade

knutna som snaror,
fläckarna över min kropp;

om jag älskar dig –








(Jag vill inte veta
åt vilket håll blodet
rinner, vi har hängt
dem här förut. Det
stilla pirret: jag
levde här.)














(kontakt mellan skinnet och kroppen måste undvikas)


De hörs genom väggarna,
släpoffer att avbloda,

bukarna öppnade;
det var köttider,

vad vi tog från kropparna,
juvren avlägsnade:

skinnen,
jag gör mitt jobb.















(så att vätskan leder tillbaka till blodet)


Vi använder huvor, reningen
av livegna;

jag gör det igen,
rekylen mot bröstkorgen,

lymfkärlen delade,
skydda oss:

skadan är inte i benen.















(vad som läcker ut till vävnaderna)


Knotor skövlade under
din tyngd,

vad vi föder,
revbenen under händerna;

vi är det trådbundna,
en missil av kött:

älska oss, vi hör jorden till.















(inget får förorena slaktkropparna)


De andas i mina sår,
avhudar mig med tungorna,

processen genom pannan,
mina soldater där de hänger;

kvinnor behöver järn,
kvinnor behöver vapen,

lukten av ditt slakthus:
de kommer att förlåta mig.


















Om jag älskar dig.


Man tar blodet sist,
hur jag räknar dina halsvener,

luftstrupen intakt
och jag behövde dig,

vävnadsbristen runt hjärtat,
hjorden sammanförd:

ingen vet vad som händer med hovarna,
men det är genom ryggarna man skjuter.







Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 488 gånger
Publicerad 2017-01-26 14:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP