Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När hundarna går - med sina herrar i koppel

När hundarna går...

med sina herrar
i koppel

in mot templet av staden

för att beskåda kometen på himlen

i den darrande pölen

i ögat

i ringen av tassar
eller djupt nere i
marken...

livets tecken
om bara nåt mera
och aningen mindre...

när alla roller
på scenen av världen
just kastades om

mellan ovan och nere
från mindre till mera

När hundarna travar...
med sina människomassor
i koppel

mot templet
i staden
med stålsatta myrsteg

för att smyga in
mot det bortglömda galleriet

och beskåda undret
av alla fantastiska saker
som målats fram av hundar
och katter

med tassar
på den plåtheta duken
av livet

för att köpa och sälja
sin egen husse och matte
för ditten och katten

för bara en enda
~~målning på väggen~~

just innan världen
helt har försvunnit

precis innan kometen---
i fönstret
i ögat
på himlen
i marken
i pölen av världen

det som skakade fram igenom livet...

inte någonsin finns mer

och tusentals människor
smyger fram inför
detta storslagna under

denna märkliga tavla
som målades fram... av ett hundra hundar
mitt i natten

med hussar och mattar
som ingenting vet

om vad som just hände

den där natten




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 313 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-26 19:33



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Häftig och mystisk!
2017-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman