Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varm i själen

Glöm aldrig:
Längden på sommaren när du efter blomstertid cyklade till badet.

Första rosetten du knöt och dina skor satt kvar när du träffade bollen med en tåfjutt.

Storleken på godispåsen kl tre en
Fredag då du satt på gungan med två kompisar.

Nycklarna i din hand då lägenheten var din och solen lyste in när du öppnade dörren. Tom men full av drömmar.

Din första lön i ett kuvert som gick till en
Turkos A-one jacka.

Svängen du tog när körkortet låg tryggt i din plånbok trots att fotot
Liknade en förbrytare.

Smaken på Gin och Tonic.

Doften av Jane Hellen Schampo på din kudde och månljuset som följde din älskling hem.

Hjärtats rytm och bebisens doft den första av många nätter då undret inte gick att se sig mätt på.

Den vingliga cykeln som trotsade naturlagarna och hon faktiskt trampade själv medans du stod kvar och fnissade förtjust.

Den första, allra första pussen på din kind som brann och sved och du förvirrat sakta förstod att världen aldrig mer skulle vara som innan den.

Värmen i kroppen då David Bowie kom ut på scenen och du förstod att det var ett ögonblick av ren lycka som du aldrig ville lämna.

Smaken av jordgubbar och mjölk en morgon i juni och stranden ropar efter dig.




Fri vers (Fri form) av Figge
Läst 315 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-26 21:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Figge
Figge