Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomsland

Barnet du har i famnen
är som du en gång
då när varje ny sekund
sjöng sin egen sång
allt kändes friskt
och allt var alldeles sant
varje stapplande steg
så högintressant

Barnet du har så tryggt
som håller din hand
har just kommit hem
till sitt eget barndomsland
vågorna från stranden
bränningarna de vänder igen
du fryser och skakar
men är barnets enda vän

Barnet det nyfödda
är med kärlek och hopp
räddaren i nöden
som en häst i galopp
du är rik på det mesta
men guldet blev sand
dock är kärleken störst
i hennes barndomsland

Barnet på din arm
är brickan i ditt spel
lära allt om livet
tillrättalagt utan fel
allt du trott i enfald
och dina spekulationer
pianot utan tårflöden
likt falska toner

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 494 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-01-30 08:56



Bookmark and Share


    Vickan
Väldigt bra text som beror! :)
2017-05-17

    ej medlem längre
Starkt och berörande skrivet!
2017-02-02

  StinaJ VIP
Stark text som berör.
2017-02-01

    Dan Myrbeck
Fin!
2017-01-31

  Ann V Åhsberg VIP
Tack för dessa fina ord!


"Barnet på din arm
är brickan i ditt spel
lära allt om livet
tillrättalagt utan fel
allt du trott i enfald
och dina spekulationer
pianot utan tårflöden
likt falska toner"

2017-01-31

  Ingrid Trolle
Så berörande och
så ömt diktat. Sista
strofen är magnifik
2017-01-31

  Solstrale VIP
Bergtagen av din skaldekonst och av innehållet du så väl får oss att ta till hjärtat!
2017-01-31

  ResenärGenomLivet VIP
Barn är en gåva som vi vuxna har ansvar för...fint diktat...
2017-01-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra diktat om barnets utsatthet på livets väg.
2017-01-30

  överlevaren VIP
Naket, berörande och att se livet med andra ögon.
2017-01-30

  Eva Helene VIP
Det lilla barnet, så utlämnat! Gripande!
2017-01-30

  Salvation Pepper
Barnen och världen.
2017-01-30

  Anya VIP
För mig är den här texten lite mörk....om barnet som ska komma som en räddare....kanske för äktenskapet eller för en kvinna som inte mår bra och vill ha en roll...mammarollen. Kanske tolkar jag alldeles fel.
Bra!
2017-01-30

  Marita Ohlquist VIP
Barn är en dyrbar gåva som vi måste ta hand om på bästa sätt.
2017-01-30

  Marianne Räf
Snyggt jobbat!
2017-01-30

    ej medlem längre
En text fylld av värme och klokhet.
2017-01-30

    ej medlem längre
En tänkvärd text om livets början och det ansvar vi har för alla barn.
2017-01-30

  Njord
Fin text
2017-01-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO