Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt ansvar att minnas denna dag!


FÖRINTELSENS MINNESDAG


Jag valde att jobba halvdag idag

På min hemväg upplevde jag

En form av overklighet


Färden hem gick genom ett mycket

Vackert landskap

I en nästan idyllisk del av vårt land


Solen lyckades värma bort höglandsdimman

En Vråk gled över vinterfrusna åkrar



Mina tankar drogs till alla de miljontals människor

Vilka likt jag en gång fick uppleva friden

Vars liv dock avslutades i den totala galenskapens tecken


Att försöka vårda minnet av alla de som mördades av människor

Lika vanliga som du och jag

Är sannerligen lika smärtsamt som viktigt


Därför vill jag vårda minnet

För att om än i det lilla

Påminna mig om vikten

Av ömheten och kärleken

Vi alla föddes med en gång


Vill att var dag skall vara en minnesdag

En hyllning till de mördade

Som bidragit till att vi idag

Förhoppningsvis lärt något

Fundamentalt


Livet är allas vår ensak

Att vårda

I det lilla

Såväl som vår Jord




Övriga genrer av Carl Mikael Fäldt
Läst 428 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-01-27 13:36



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En text med äkta allvar. Ingen av dina texter har berört mig så starkt som denna. Givetvis av dess sakinnehåll men också för den mycket värdiga och nyanserade framställningen. Skall .bokmärkas
2017-02-01

  Peter G VIP
Jag kan verkligen instämma i varje ord du skriver, för vi får aldrig glömma detta barbariska ofattbara som hände då och som kan hända igen.
Många förnekar dessutom öppet att det har hänt, de vill gärna skriva om historien men det får inte heller hända, för det vore ett fruktansvärt svek mot alla de som förintades under ofattbara omständigheter!

En fin och verkligt angelägen text du skrivit!
2017-01-30

  Bibbi VIP
Skriver under på mare.
2017-01-28

    Sefarge VIP
Att minnas de som aldrig
Fick en chans att leva vidare
Utan bara skulle utplånas
För att de var felaktiga!
Det är att förlåta det
Felaktiga inom oss
Själva och låta det
Leva vidare i tack
samhet över livets
Under. Trots allt!
2017-01-27

  mare VIP
Tack för din text
låt oss aldrig tysta
låt oss höja våra
röster ännu mer
för det judiska folket!
att alltid komma ihåg
förintelsens sataniska
händelser!

2017-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Carl Mikael Fäldt
Carl Mikael Fäldt