Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till H?di Fried som ännu kan berätta


Förintelsens minnesdag den 27 januari 2017

 

 

Ur askan kommer vinden upp

och rör upp minnen

från ondskans tidsålder.

 

Samtidigt hyshas röster ner

som vill berätta

om tidens tand som bets sig själv

i läppen.

 

Det finns de som inga återblickar

vill kasta

för att röra upp det förflutna.

 

Det som hänt 

är bäst att glömmas bort

i tidens analer.

 

Lika dammiga 

som askan det döljer

inunder dess yta.

 

En dag ska det stå klart 

i klarhetens anda

det som skedde.

 

För att det hemska

inte ska glömmas 

intill evighetens rand.

 

Gaslukten och den eviga elden

bränner ännu liken

vid minnet 

av Auschwitz-Birkenau.

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av M M Mannheim VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-01-27 23:47



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är något vi aldrig får glömma...vi borde ha lärt oss av det, men tyvärr har människan svårt att lära sig av andras misstag...en mycket bra text till påminnelse...
2017-01-28

    ej medlem längre
Ett evigt brott mot livet som aldrig får glömmas!
2017-01-28

  Janina Kaminska
Tack för denna dikt! Auschwitz-Birkenau får vi aldrig glömma!
2017-01-28

    ej medlem längre
mycket stark och välsnidad text till dagen vi inte bör glömma...
2017-01-28
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP